Skip to main content

Krabpleister

Gevelwerken Croes is uw expert voor het aanbrengen van krabpleister in Limburg. Wij bepleisteren uw gevels of buitenmuren met krabpleister voor duurzaam een mooi resultaat. Reken op ons!

Wat is krabpleister?

Krabpleister is een natuurlijke pleister die rechtstreeks op zuivere muren en gevels kan worden gezet. Het geeft uw gevel een ruwe en authentieke look.

Een ander vaak gebruikt woord voor krabpleister is minerale pleister of minerale crepi.

Voordelen van krabpleister

 • Ruim kleurenpalet: U kiest zelf de kleur en kunt die perfect laten aansluiten bij de gevels in de buurt of bij de kleur van uw ramen en deuren.
 • Mooie sierstructuur Het pleisterwerk wordt met speciaal gereedschap gekrabd, zo ontstaat een ruwe sierstructuur die er van ver en van dichtbij stijlvol uitziet.
 • Perfect waterdicht: Krabpleister is na uitdrogen perfect waterafstotend, het stucwerk kan zelfs rechtstreeks op baksteen worden aangebracht.
 • Waterdamp doorlaatbaar: Geen water van buiten naar binnen maar wél waterdamp in de omgekeerde richting. Krabpleister laat uw muren ademen waardoor u ook binnen de vorming van schimmels vermijdt.

Minerale of synthetische crepi?

Opteer je voor en strak en meer glad oppervlak dan kiest u het best voor een synthetische gevelbepleistering of crepi. Bij een minerale gevelbepleistering of een minerale crepi op basis van cement is de afwerking meestal ruwer, alhoewel ook hier sprake is van een zekere evolutie.

Uiteraard kunnen wij u adviseren en helpen met uw keuze voor het soort pleister dat ideaal is voor uw woning. Vraag gerust vrijblijvend advies aan Gevelwerken Croes, specialist in krabpleister.

Werkwijze aanbrengen krabpleister

Bij het aanbrengen van minerale krabpleister komt heel wat werk kijken, zoals:

 • Plaatsen van de steigers
 • Afspuiten van de gevel onder druk, om vuil en stof te verwijderen
 • Plaatsen van alle nodige hoek- en stopprofielen
 • Afschermen van alle niet te bepleisteren delen
 • Plaatsen van de grondlaag voorzien van een wapeningsnet over de volledige oppervlakte
 • Plaatsen van de eindlaag
 • Opruimen van de werf

Zoekt u een ervaren specialist in gevels en muren bepleisteren met krabpleister? Twijfel dan niet ons te contacteren voor meer info, advies of een gratis offerte!

Gevelisolatie

Meer en meer wordt de gevel eerst geïsoleerd alvorens de gevelbepleistering of krabpleister aan te brengen. De isolatie wordt met een pluggensysteem of met een speciale lijm rechtstreeks op de gevel gemonteerd. Een spouwmuur is hierdoor niet langer nodig waardoor deze techniek zowel in nieuwbouw als bij renovatie van oude woningen kan worden toegepast.

U kunt ook heel wat energie en centen besparen door uw gevel goed te laten isoleren door een expert. Twijfel niet ons te contacteren als wij u daarbij kunnen helpen!

Gevel of crepi schilderen?

Crepi schilderen is ideaal als reinigen onmogelijk is of wanneer je je gevel een nieuwe look wil geven. Met behulp van de juiste verf op basis van acryl of silicaat en met behulp van de juiste verfrollers, kom je al een heel eind.

Als specialist op vlak van krabpleister kunt u ons ook inschakelen voor:

Schilderen of kaleien van gevels of buitenmuren
Isoleren gevels of buitenmuren

Interesse in krabpleister?