Hydrofuge, voor een nog betere bescherming van uw gevel

Voor hydrofuge zit u goed bij Gevelwerken Croes. Wij beschermen uw buitenmuren tegen indringend vocht en vervuiling door ze te behandelen met een hydrofuge of waterafstotend middel.

Na het aanbrengen van een minerale pleister of na een diepgaande reiniging van uw gevel door middel van stomen, gaan wij dus nog een stap verder met het behandelen van uw buitenmuren of gevels met een hydrofuge.

Tijdens deze werkzaamheden is het afplakken van ramen en het plaatsen van stellingen (wat bijkomende kosten met zich meebrengt) overbodig.

Het team van Gevelwerken Croes kan daardoor zeer snel te werk gaan. Met onze innovatieve en duurzame hydrofugetechniek zorgen wij ervoor dat u jarenlang van een schitterende gevel kunt genieten! Voor hydrofuge neemt u gewoon contact met ons op.

Waarom hydrofuge?

U heeft een mooie en propere gevel en wil dat ook zo houden? Door de gevel te behandelen met een kleurloze hydrofuge wordt deze water- én vuilafstotend en verhoogt de duurzaamheid ervan. Vooral poreuze en lichte gevelstenen hebben last van stof, mosgroei, zure regen en uitlaatgassen.

Volle muren (zonder spouw) hebben al eens last van vochtdoorslag. Een volle muur zonder regenspouw is aan de regenzijde van de woning vaak vochtig, kil en koud. Het vocht in deze muur verhoogt uw stookkosten en verlaagt het comfort.

In dit geval is het zelfs duurzamer om een buitengevelisolatie aan te brengen, waarmee zowel het doorslaand regenvocht als de isolatiewaarde van de muur grondig worden aangepakt.

Voordelen hydrofuge

Een buitenmuur of gevel behandelen met een waterafstotend middel brengt heel wat voordelen met zich mee, zoals:

 • Water (neerslag) kan niet door de gevel naar binnen dringen
 • Uitermate ademend en waterdampdoorlatend
 • Vertraagt de vorming van algen, mossen en vervuiling
 • Zelfreinigende karakter vergemakkelijkt het onderhoud van de ondergrond
 • Maakt de gevel erosiebestendig
 • Beschermt tegen alle weersomstandigheden, atmosferische invloeden en zure regen
 • Beperkt salpetervorming door de migratie van het water
 • Vermindert vorstschade
 • Milieuvriendelijk en samengesteld op basis van water
 • Vrij van oplosmiddelen, reukloos, niet-toxisch en niet-ontvlambaar
 • Transparant product dat de kleur van de gevel niet verandert
 • Kan zowel op een vochtige als op een droge ondergrond worden aangebracht

Aanbrengen hydrofuge is vakwerk

Voor het goed aanbrengen van hydrofuge op uw gevel of buitenmuur schakelt u best een kenner in. Er zijn immers verschillende soorten hydrofuges die op verschillende manieren moeten worden aangebracht. Gelukkig kunt u rekenen op Gevelwerken Croes voor professionele en duurzame hydrofuge.

Vloeibaar of in crème?

De voorbehandeling bestaat altijd uit het verwijderen van vuil, mos, alg en schimmel en het reinigen van uw gevel, bij voorkeur met hogedrukreiniging.

Een vloeibaar hydrofuge wordt doorgaans onder lagedruk, sproeiend aangebracht, terwijl een hydrofuge in crème-vorm ook strijkend met kwast of verfrol kan worden aangebracht. Vooral bij het impregneren van kleine oppervlakken of moeilijk bereikbare plekken wordt strijken aanbevolen.

Het aanbrengen gebeurt tot het punt van verzadiging en zal, afhankelijk van de ondergrond, een of meerdere malen herhaald moeten worden.

Voor een hydrofuge in Limburg zit u dus goed bij Gevelwerken Croes. Contacteer ons vrijblijvend voor advies, meer info of een gratis offerte voor uw buitenmuren of gevels.

Is siliconenpleister uw keuze?