Skip to main content

Gevel kaleien

U zoekt een ervaren schilder om uw gevels te kaleien?
Reken dan op onze expertise om uw gevel een nieuwe look te geven.

Wat is kaleien?

Kaleien is een eeuwenoude schildertechniek. Ideaal om gevels of oude muren op te knappen bij een renovatie of na een herstelling. Uw woning of gebouw krijgt door kalei in een mum van tijd een nieuwe look.

Kaleien is een schildertechniek waarbij een dunne kalkpleister op de muren wordt aangebracht met een borstel. Bovenop de kaleilaag kan een kalkverf worden aangebracht die de uiteindelijke kleur van de gevel bepaalt.

Je zoekt een ervaren expert op vlak van gevels kaleien? Twijfel niet langer en contacteer ons voor een gratis offerte of vrijblijvend advies.

Waarom een vakman inhuren?

Je gevel kaleien vraagt heel wat kennis van zaken. Daarnaast is het een werk waar ook heel wat tijd inkruipt. Bovendien moet je heel wat in huis hebben om je gevel te kunnen kaleien, zoals:

 • Gebrande kalk
 • Verdelgingsmiddel
 • Veveiligingskledij (werkhandschoenen, beschermende kledij, veiligheidsbril, …)
 • Pigment (voor het kleuren)
 • Rivierzand
 • Schuurborstel
 • Metselkuip
 • Blokborstel

Er komt ook heel wat voorbereiding en werk kijken bij het kaleien van een buitenmuur, zoals:

 • Loszittende delen, schilfers en vetten moeten verwijderd worden, er mag ook geen onkruid op de gevel meer zitten, waarvoor je een goed verdelgingsmiddel kan gebruiken
 • De kalei moet ook worden gemaakt
 • Het is geen uitzondering als je tot het besluit komt dat je drie of vier lagen moet aanbrengen om tot het gewenst resultaat te komen

Een buitenmuur schilderen op een andere manier

Naast kaleien, kan je ons ook inschakelen voor het schilderen van je gevel of buitenmuur. Buitenschilderwerken hebben een decoratieve functie, maar daarnaast zorgen ze ook voor de bescherming van je gevel. Op die manier zal je gevel beter bestand zijn tegen allerlei weersinvloeden en zullen je in de toekomst heel wat onderhoudswerken bespaard worden.

Bij Gevelwerken Croes gaan we steeds voor een mooi en duurzaam resultaat. Op welke manier we je gevels ook schilderen. Contacteer ons als je op zoek bent naar een betrouwbare uitvoerder voor gevels kaleien of gevels schilderen.

Ook isolatie van uw gevel of buitenmuur is een slimme zet. Een niet-geïsoleerde gevel laat toch meer dan dertig procent van alle warmte in huis ontsnappen.

Neem met ons contact op voor het isoleren van uw buitenmuur of gevel.

Optimale bescherming

De kaleilaag is milieuvriendelijk en duurzaam. Ze beschermt uw gevel tegen slagregen en allerlei andere weersomstandigheden.

Het pleister is zeer dampopen: zouten kunnen gemakkelijk door de laag naar buiten ontsnappen, ook na de behandeling blijft uw muur ademen

Zowel landelijk als modern

Op het pleister kunnen onze vakmannen een kalkverf aanbrengen. Die bepaalt de uiteindelijke kleur van uw gevel. Door haar matte en zachte uitstraling past de verf zowel bij landelijke als moderne woningen.

Bij Gevelwerken Croes hebben we de techniek van het kaleien al jarenlang onder de knie. Niet alleen kaleien van oude muren, maar ook kaleien van nieuwbouw en renovatie is mogelijk. Kaleien van gevels kan immers overal!

Uw gevels professioneel laten kaleien?